top of page
202.jpg

כדאי לדעת לפני השימוש:

בדרך להפיכת חזון התסריט למסך את-ה צפוי-ה להתמודד עם מספר רב של אתגרים חזותיים, דרמטיים, פיננסים, משפטיים,לוגיסטיים וגם חברתיים.
 

לכן, רגע לפני היציאה לדרך, חשוב שתכיר-י לעומק את הפרויקט שלך, לא רק ברמת העלילה והדמויות, אלא גם את הפן העסקי- הפקתי שלו. את החוזקות שלו, את החולשות, את הייחודיות שלו ואיך תוכל-י להשתמש בכל אלו כדי למצוא לו מימון ולצאת לדרך עם מינימום הפתעות.

אז נכון, זה נדיר שההפקה תתנהל בדיוק כמו שתכננת ואת-ה חייב-ת לצפות לזה ששינויים בלו"ז ובלת"מים נוספים יתרחשו בכל יום צילומים, אבל ככל שתתכונן-י יותר טוב לפני - כך תוכל-י להתמודד בקור רוח עם האתגרים והמשברים שההפקה תציב בפנייך.

למי מיועדת הסדנה?

יוצרים-ות המעוניינים-ות להתנסות בהפקה ולאלו המעוניינים-ות להבין ולהתמצא בתהליך ההפקה של הפרויקט שלהם-ן.
בעלי-ות רקע מקצועי בתחומי הקולנוע והטלוויזיה ו/או בוגרי-ות בתי הספר לקולנוע וטלוויזיה וסטודנטים-ות בשנה האחרונה ללימודיהם-ן

איך הסדנה תשפיע על חיי היומיום שלך?

בסדנה תכיר-י את התהליכים הנלווים להפקה, תלמד-י לנתח את הפוטנציאל של הפרויקט שלך, להכין לו תקציב ריאלי וברייקדאון יעיל, תכיר-י את אפשרויות המימון השונות ותיחשף-י להיבטים המשפטיים הכרוכים בהפקתו.

מינון

5 מפגשים שבועיים

עורך תוכן, מפיק ומרצה. מנהל פיתוח התוכן בסינמטק תל אביב. בעבר ניהל את פסטיבל קולנוע דרום, שימש כמנהל שותף להקמת חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי, ערך את שוק הקופרודוקציות התיעודיות של קרן קופרו לשיווק סרטי תעודה, ניהל ואצר את מסגרת הפיצ'פוינט בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים ויזם וערך את ועידת מרסיי לניו־מדיה מטעם קרן קופרו.  שותף בפיתוח, בתחקיר ובעריכת התוכן לסדרות ולסרטים תיעודיים רבים

 אבישי כהנא   +  

מודל SWOT הוא מודל מוכר ונפוץ לתכנון וניהול אסטרטגי וע"י ניתוח שלו ניתן (וחשוב) להעריך כל סיטואציה עסקית. וכן, גם הפקה היא סיטואציה עסקית.

 

במפגש נבין איך מנתחים פרויקט קולנועי/טלוויזיוני באמצעות המודל ותלמד-י לזהות את החוזקות, החולשות, ההזדמנויות והאיומים בבסיס הפרויקט שלך ולבחון אותם ע"פ קריטריונים של ניסיון מקצועי, עליות פיתוח והפקה, פוטנציאל בשוק המקומי והבינלאומי, מקוריות וחדשנות, תחרות, ועוד.

ניתוח SWOT

+

ע. במאי 1
שימשה כע.במאי 1 בפרויקטים קולנועיים וטלוויזיוניים רבים, בהם: "אנחנו במפה",
"על הספקטרום", "בתולות", "נופלות על הרגליים", "ילד טוב ירושלים", "הגננת", ג'וני ואבירי הגליל", "אבידות ומציאות","פרשת השבוע" ועוד

 מיכל בנגד  +  

ברייקדאון ולוח הפקה

+

הברייקדאון מסייע לך לקבוע את השיקולים הייחודיים והצרכים עבור כל מחלקה, את לוח הזמנים ואת התקציב. הכנת הברייקדאון היא השלב הראשון והקריטי בפרה-פרודקשן וכדי לדייק בביצוע שלו נדרשת לא רק יכולת טכנית אלא גם יצירתיות.

במפגש תלמד-י אילו מרכיבים על הברייקדאון להכיל? מהי הדרך המדויקת והיעילה ביותר להכנת הברייקדאון? איך עוברים משלב הברייקדאון לתכנון לו"ז הצילומים? אילו שיקולים יש לקחת בחשבון בשלב הכנת לוח ההפקה? ועוד.

 תמי כהן    +  

מפיקה
הפיקה פרויקטים עלילתיים ודוקומנטרים רבים כמפיקה, כמפיקה בפועל וכמפיקת פוסט. בין היצירות שלקחה בהן חלק: "אריק איינשטיין: "שיר אהבה סטנדרטי", "לעבור את הקיר", ״למלא את החלל״, ״האלבומים״, "מלחמת 90 הדקות", ״עלה ירוק״, ״הדקדוק הפנימי״, "סרט בר מצווה" ו"העיתונאים״ 

בניית תקציב

+

מפיק סיני זקן פעם אמר: "התקציב הוא לא יעד אלא כלי". אנחנו מוסיפים: "כלי שחייב להיות מדוייק".  התקציב משמש לך קו מנחה משמעותי משלב הפרה עד לשלב הפוסט. ככל שתדייק-י אותו תוכל-י למצמצם את ההפתעות למינימום ותצליח-י לסיים את הפרויקט בהצלחה.

במפגש תלמד-י איך "מפרקים" את התסריט לסעיפים תקציביים? מה הכוונה ב"מעל הקו"ו"מתחת לקו"? מה ההבדל בין טופ-שיט​(top sheet) לתקציב? איך מאזנים בין האינטרס היצירתי לאינטרס הכלכלי? איך מוודאים שהתקציב מציאותי ככל האפשר? ועוד.

יוצר, תסריטאי, במאי ומרצה לקולנוע.
מנהל את תחום הקולנוע באגודת האמנים ACIA

בין הסרטים שביים: "אפריקה", "גרינלנד", "גבריאל", "שן כריש", "טסט" ו"ביגפוט". סרטיו הקצרים השתתפו במעל ל-150 פסטיבלים בארץ ובעולם (סאנדנס, קאן, סן סבסטיאן ועוד), היו מועמדים לפרס אופיר וזכו בפרסים בינ"ל.
יוצר ומפתח תוכניות טלוויזיה. ממציא הרעיון ויוצר שותף בפורמט הטלוויזיוני "גולשי ספות".

 אורן גרנר    +  

גיוס מימון להפקה

+

אחת השאלות הנפוצות שנשאלת על ידי יוצרים-ות היא "איך משיגים מימון?" אם הגעת עד לכאן,
את-ה בטוח מודע-ת לקיומן של קרנות הקולנוע וגופי השידור בארץ.

אבל איזו קרן/גוף שידור מתאימים לפרויקט שלך? האם אפשר להגיש לכמה קרנות/גופי שידור
במקביל? ומה לגבי קרנות בחו"ל? למי פונים קודם  (אם בכלל)? ומה זה בכלל קופרודוקציה?
האם זה בכלל כדאי? ואיך אפשר להגיע למשקיעים פוטנציאלים מהארץ
ומהעולם?

במפגש תקבל-י את כל התשובות (ועוד).

מתמחה בדיני זכויות יוצרים, מייעץ להפקות קולנוע וטלוויזיה ומלווה יוצרים-ות ומפיקים-ות

 

צילום: נועם מוסקוביץ

 עו"ד שלומי זכריה    +  

היבטים משפטיים בהפקה

+

אין ספק, הפקה היא לפני הכל תהליך יצירתי. הכלי להפיכת הרעיון, החלום, למציאות.
אבל רגע לפני היציאה לדרך, את-ה חייב-ת לדעת ולהבין את ההיבטים המשפטיים, ה"אפורים", בתהליך -לטובת הצלחת הפרויקט, עמידה במסגרות התקציב ולוחות הזמנים שלו והגנה על כל השותפים-ות בו.
 

למה יש לשים לב בעת חתימה על חוזים עם אנשי-נשות הצוות בהפקה וספקים-ות? איזה צילומים חייבים בהיתר? איך ניתן להגן על הזכויות בעת מכירה לפלטפורמות שונות ומכירה לחו"ל? מהו ריליס (כתב שחרור) ואת מי בדיוק צריך להחתים? האם צריך לקבל אישור להשתמש בקטע מתוך סרט או תוכנית אחרת בפרויקט שלך?

במפגש תקבל-י את כל התשובות (ועוד).

סילבוס

שדרות רוטשילד 8 , תל אביב | קומה 2

ff.png
?איפה

מחיר רגיל: 1650 ש"ח             

מחיר לחברי-ות האיגודים המקצועיים: 1320 ש"ח

* לרשימת האיגודים המקצועיים שהחברות בהם מקנה לך הנחה לחצ-י כאן

* אפשרות חלוקה ל-3 תשלומים ללא ריבית

שים-י לב: בלחיצה על כפתור "הבא" את-ה מאשר-ת את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות שלנו

ההרשמה לסדנה נסגרה 

רוצה לדעת כשהמחזור הבא של הסדנה ייפתח?

מחיר והרשמה

יש לך עוד שאלה? אל תהסס-י לפנות אלינו בצ'אט [בכפתור מצד ימין למטה], במייל, בהודעה בפייסבוק או בטלפון 

  • Facebook - White Circle
שאלות ותשובות
bottom of page